Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bevezetési módszertan

Global Implementation Methodology - nemzetközi abas ERP bevezetési módszertan

Az abas ERP integrált vállalatirányítási rendszer előnyei közül a felhasználók által az egyik legkedveltebb az a bevezetési módszertan, amellyel az abas szakemberei gyorsan és hatékonyan képesek bevezetni az új vállalatirányítási rendszert gyakorlatilag bármilyen felhasználó cégnél. A módszer előnye, hogy biztonságot ad a leendő felhasználó számára, és egyben a céges folyamatok áttekintésében és szükség szerinti újraszervezésében is támogatást nyújt.

A több évtized alatt kifejlesztett módszer előnyei, amelyekből az Ön vállalata is profitálhat:

  • Gördülékeny és hatékony bevezetés
  • A piaci átlagnál 30%-al rövidebb implementálási időszak
  • Transzparens költségek és a költségtervek betartása
  • Gyorsabb beruházás megtérülés
  • Minden lépés projektmenedzsment által koordinált

A módszernek köszönhetően nemzetközi projekteknél is biztos lehet abban, hogy az összes telephelyén, országhatároktól függetlenül a projektcélok, a kommunikáció, valamint az alkalmazott eljárások mindenhol egyértelműek és szabályozottak lesznek, elősegítve ezzel a hatékony együttműködést.

Projektindítás

A projekt résztvevői megismerik egymást, tisztázzuk a célokat, a feladatokat, az időtervet, a kapacitásokat, a felelősségi és döntési jogköröket, valamint ismertetjük a GIM módszertanát.

Smart check

Megtörténik a szervezet és az infrastruktúra ERP-kompatibilitásának ellenőrzése. Átvilágításra kerülnek az aktuális folyamatok, feltárva az erősségeket és gyengességeket, majd meghatározzuk a törzsadatok körét, valamint az adatsturktúrát. Végezetül ebben a fázisban tűzzük ki a projekt legfontosabb céljait és mérföldköveit.

Kiválasztott kulcsemberek képzése

A projektben részt vevőknek oktatás keretében megtanítjuk az alapvető folyamatokat és funkciókat. A tudás elmélyítésére gyakorlatokat és belső teszteket végzünk. Összehasonlítjuk az ERP elvárásait az aktuálisan alkalmazott napi üzletmenettel. Ez a fázis a tudás megszerzésére fókuszál. Segít felismerni a rendszer lehetséges potenciálját, amely megkönnyíti az elvárások meghatározását. A későbbi oktatások már az egyes szakterületekre fókuszálnak.

Szervezés

Ebben a fázisban a két fél már ugyanazt az abas nyelvet beszéli. Átláthatóan és részletesen megfogalmazzuk a célfolyamatokat és alkalmazásokat. Eldöntjük, milyen funkciókat implementálunk, és azok milyen prioritással rendelkeznek. Megszületik az implementálási koncepció, amely tartalmazza a szükséges szervezeti és infrastrukturális intézkedéseket.

Konfiguráció

Leprogramozásra kerülnek az előző szakaszokban feltárt ügyféloldali testreszabási igények, amit a kulcsfelhasználók a demo rendszerben teljeskörűen letesztelnek. Végrehajtjuk továbbá a vállalatirányítási rendszer konfigurációjában szükséges módosításokat. Amennyiben releváns, a változáskezeléssel is foglalkozunk. Kiemelt figyelmet fordítunk az éles indulást megelőző adatmigráció előkészítésére.

Végfelhasználói oktatások

A tréning során elvégezzük a végfelhasználók célirányos, testreszabott oktatását, hogy képesek legyenek a rendszer működtetésére valós működés közben is. Belső tesztek, esettanulmányok, eLearning tananyagok, valamit a teszt környezet segíti az ismeretek elsajátítását. Felkészülünk az éles indulásra.

Éles indulás

A rendszer éles indulásra kész, kiépítjük a végleges infrastruktúrát. Végső tesztekkel ellenőrizzük a funkciókat. A sikeres tesztek után helyszíni támogatással elindul az éles rendszer használata. A szervezet visszatér a napi normál ügymenethez, megkezdődik a projekt kiértékelése és zárása.

A fenti szabályok betartása már nagyon sok esetben hozzásegítette az abas Magyarországot és a leendő abas felhasználókat ahhoz, hogy közösen sikeresen vezessük be az abas ERP-t bármely vállalkozásnál.

Vissza a főoldalra