Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Projektmenedzsment

Projektmenedzsment

Amennyiben a projektjellegű munkavégzés meghatározó része vállalata mindennapos tevékenységének, projektmenedzsment modulunk hathatós segítséget nyújthat az erőforrástervezésben, a budget készítésben, a határidők felügyeletében és a költségek kontrollálásában.

Az abas PM sokrétegű tervezési, lebonyolítási, és kontrolling funkciót bizotsít a klasszikus egy projektes, valamint a komoly kihívást jelentő multiprojektes működés esetén. A grafikus projekttervező felületen az egyes projektfeladatokat, mérföldköveket a hozzájuk rendelt humán- és gépi erőforrásokkal tetszés szerint tervezheti, vizuálisan megjelenítve az előd-utód kapcsolatokból származó összefüggéseket. Az előre- és visszafelé történő tervezés lehetősége, valamint a kritikus projektlépések vizuális kiemelése megkönnyíti a kezdeti tervezést és a komplex összefüggések projekttervben történő megjelenítését.
A projektközpont optimális kiindulási pontot nyújt az egyes projektstátuszok, mérföldkövek, projektrésztvevők, munkaterhelések, határidők és költségtervek transzparens áttekintéséhez. A projektközpontban összegyűjtött információk segítik Önt a szűkkeresztmetszetek és a projekttervtől történő eltérések gyorsan felismerésében és a szükséges belső intézkedések megtételében.

Az abas PM modul mélyen integrálható a vállalati folyamatokba

A projektmenedzsment modul a teljes vállalati működést felölelő bevezetésre lett kifejlesztve, így minden fontos szakterület (értekesítés, beszerzés, gyártás, logisztika és pénzügy) integrációját megvalósítja. A grafikus projekttervből közvetlenül tud beszerzési, gyártási, valamint szerviz folyamatokat indítani vagy akár részprojekteket megnyitni és feldolgozni. Ez a mély integráció különösen nagy hozzáadott értéket jelent a gépgyártással, egyedi gyártással foglalkozó, valamint jelentős fejlesztési tevékenységgel rendelkező vállalatok részére. A széleskörű, kölünböző szempontrendszerek alapján felépített kiértékelési lehetőségek gyorsan feldolgozható információkat adnak az egyes projektek előrehaladásáról, tervszerű lebonyolításáról. Az integrált dokumentumkezelő rendszernek köszönhetően a projekthez kapcsolódó dokumentumok, a bonyolult mapparendszerben történő hosszas keresgélés nélkül, kattintásra elérhetők.

Vezérlés, kiértékelés és projektköltség számítás

Hogyan követi jelenleg a futó projektekhez kapcsolódó költségek alakulását? Menetközben is lát információkat vagy csak a projekt lezárást és kiértékelését követően derül ki, mennyire dolgoztak eredményesen kollégái? Az abas PM modulban létrehozott költségtervek folyamatosan aktualizálódnak a teljesített és visszajelentett projektlépések költségeivel, így bármely fázisában is tart az aktuális projekt, folyamatosan megbízható képet a költségek várható alakulásáról. A terv-tény kiértékelések segítik a tervezett költségektől való eltérések részletes elemzését, ezzel támogatva a rentábilis projekt realizációt.

Vissza a főoldalra